10 fotografii incredibile realizate în interiorul unor instrumente muzicale

Adrian Borda nu cântă niciun instrument muzical. Dar asta nu înseamnă că nu le poate folosi pentru a ne fascina. Ca un experiment artistic, Borda a început să le tragă din interior, iar vederea din interior este la fel de mistică ca notele care ies de acolo. 

“Locuiesc în Reghin, România, numit și orașul viorilor”, a spus Adrian pentru Bored Panda. „Majoritatea viorilor din țara noastră sunt făcute aici. Sunt un pictor suprarealist și multe dintre tablourile mele conțin teme de vioară. ” 

„Nu știu prea multe despre instrumentele pe care le-am fotografiat deja, erau rupte, deschise pentru reparații, așa că am putut să introduc camerele în interiorul lor. Primul care l-am filmat a fost un contrabas pe care l-am găsit în magazinul unui prieten. Al doilea a fost un violoncel foarte vechi din vremurile lui Napoleon pe care l-am găsit în orașul Amiens, într-o casă a regizorului de orchestră, Dominique Leroy. ” 

Adrian a găsit cea mai mare parte a inspirației pentru proiect într-o campanie de promovare a orchestrei Filarmonicii din Berlin. „Habar nu aveam cum au fost făcute imaginile și nici nu eram sigur dacă erau fotografii sau redări digitale, așa că acest proiect a fost o adevărată provocare. Am avut câteva încercări macro ultra-largi înainte să apară lentile specializate, cum ar fi macro-ul Laowa de 15 mm. ” 

„A fost o provocare foarte drăguță și distractivă pentru a crea atmosfera potrivită în interior. O singură dată, am folosit praf de lemn, iar cea mai bună lumină a fost un bec din tavan. Am mutat violoncelul în jurul casei pentru a mă juca cu diferite unghiuri de lumină. Sper că seria va continua, intenționez să fotografiez mai multe instrumente și alte obiecte interesante din perspective neobișnuite. “

descoperiți mai mult: adrianborda.com | Facebook | 500px