Acoperișul fostei fabrici de bere Rahova în pericol să se prăbușească peste trecători. A cui este ruina “Bere Rahova”?

Prăbușirea acoperişului pe linia de tramvai din cauza vântului a clădirii fostei fabrici de bere din RAHOVA a blocat marţi traficul pe o arteră de mare circulatie în București. Calea Rahovei și nodul de la Piața Coșbuc au fost închise pentru tramvaie și auto sufocând circulația spre  Piața Unirii

PROPRIETAR ELVEȚIAN, ȚEPAR LA BANCOREX

Nimeni nu a discutat însă în vârtejul de zăpadă despre răspunderea proprietarului clădirii. Nu era prin preajmă. Nu a apărut cu explicații.

O pătrundere în istoria recentă a Fabricii Bere RAHOVA  ne arată că în sportul ,,marea privatizare națională” și alergarea după marii investitori străini, salvatorul apărut pe cal alb a fost numitul Emeric Bartha. Întrase în forță pe piața romînească, pe cartea de vizită scria investitor elvețian.

Clujean prin naștere, se repatriase în 1992. A pus mâna pe o serie de afaceri între care trona World Trade Center. Palatul Ghica, cumpărat pe o sumă modică, a fost depus garanție pentru un credit de milioane la Bancorex. A dat  țeapă, tupeul lui Bartha a mers până la a se judeca și cu statul român,care, obrăznicie, voia recuperarea creditului.

Pe un milion de dolari a cumpărat în anul 2000 activele Fabricii de bere Rahova pe filiera World Trade Center. Fără nici un gând să o modernizeze, a ras tot, s-a vândut și fierul beton din pereți. Anunță că pe terenul curățat, între pereții subreziți și vopsiți şi tencuiala antiseismică va porni un proiect futurist de renaștere a galeriilor Lafayette pe ruine, apoi o platformă inovativă imobiliară(!?). Zăpada de o noapte a turtit și butaforia din Rahova.

CONDAMNAT PENTRU EVAZIUNE

În 2010 mai pune de o țeapă. O tranzacție de acțiuni nedeclarată îl aduce în cercetarea DNA. Este reținut pe Aeroportul Otopeni când voia să o steargă din țară, via Chișinău. În 2011 este condamnat definitiv la patru ani cu suspendarea pedepsei și obligat la plata prejudiciului de circa 1 milion de euro. Eric Bartha apare în public la evenimente mondeno-economice împreună cu tinerica soție (Anca Cerasella, născută în Județul Dâmbovița) în compania lumii,,bune”.

Murgeanu,Sorina Plăcintă, Laszlo Borbely onorează  evenimete cu soții Bartha în prim plan. Baconski și fundația lui de Dreapta sunt găzduite de Cerasella. O ultimă veste legată de proprietarii zidurilor căzute din Rahova: Apartamentul  din Str. Iorga nr 1, de  3 camere, ipotecat, a fost scos la vânzare de portărei pentru datorii neplătite.

sursă: observator.tv