“Biblioteca pentru copii” din Ferentari. Proiect cultural-educativ destinat tuturor copiilor din zona sectorului 5.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a lansat vineri programul „Biblioteca pentru copii” din Ferentari, un proiect în care copiii din cartier vor urma să beneficieze de cărţi, cursuri after school şi întâlniri cu personalităţi culturale.

“Obiectivul meu este să avem aici, în patru ani, 20.000 de volume oricând la dispoziţia comunităţii şi, mai ales, la dispoziţia copiilor. Nu îi vom aştepta doar să ne treacă pragul, vom merge constant la ei pentru a le spune că merită să înveţe limbi străine, că merită să citească”, a spus Ovidiu Raeţchi, la evenimentul la care au participat mai mulţi copii.

Cu aceasta ocazie, primul invitat al programului „Povesti din Ferentari” a fost scriitorul si criticul literar Ion Bogdan Lefter, care le-a vorbit copiilor despre carti si scoala, dar si despre ce sunt Guvernul, Parlamentul, Primaria si partidele politice.

Biblioteca din Ferentari are, in prezent 4000-5000 de carti pe care copiii si adultii pot veni sa le citeasca la cabinetul parlamentar pentru a le imprumuta, o parte semnificativa fiind donata de senatorul PNL Alina Gorghiu. Biblioteca isi are sediul la cabinetul parlamentar al deputatului Ovidiu Raetchi, din Calea Ferentari nr.72.

Surse: www.stirilekanald.rowww.stiripesurse.ro

Biblioteca pentru copii din Ferentari. Proiect cultural-educativ destinat tuturor copiilor din zona sectorului 5.
Biblioteca pentru copii din Ferentari. Proiect cultural-educativ destinat tuturor copiilor din zona sectorului 5.