Campanie electorală printre documente oficiale și pe bani publici în Sectorulu 5

Comunicat de presă al președintelui PNL Sector 5, Cristian Olteanu:

Nerușinarea administrației PSD din Sectorul 5 și a Primarului Daniel Florea a atins cote maxime săptămâna trecută când locuitorii sectorului au primit o scrisoare oficială de la Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 care cuprindea înștiințarea de plată privind datoriile persoanelor fizice și juridice către bugetul local.

Surpriza a venit în schimb când în interiorul plicului pe lângă documentul oficial, locuitorii sectorului 5 au găsit si un calendar cu poza primarului, precum si o scrisoare cu realizările minunate ale acestuia.

De la prima vedere se poate constata că o astfel de practică nu este nici una corectă, nici legală:
1. Materiale de promovare politice ale unei persoane, fie ea și primarul în funcție, nu au în mod evident ce să caute într-o corespondență oficială a unei instituții de stat. Facem precizarea clară că în plic nu se aflau materiale privind consultarea cetățenilor sau informații de interes public, ci materiale cu un evident caracter electoral.
2. Plata distribuției acestei scrisori, realizată de o firmă privată, a fost suportată de către Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5, beneficiarul real al acestui serviciu. Se ridică întrebări: Cum e posibil ca din bugetul local să fie suportate costuri privind promovarea electorală a unui politician? Cine a comandat și cine a aprobat o astfel de plată?

Consilierii locali ai PNL Sector 5 vor face demersurile necesare pentru clarificarea acestei situații și vor solicita sumele cheltuite din bugetul local pentru transmiterea acestor materiale electorale. Considerăm că cel puțin Curtea de Conturi ar trebui să se sesizeze și să demareze o anchetă privind cheltuirea în scopuri electorale a banilor publici.

Primarul Daniel Florea a înțeles greșit funcția și atribuțiile care i-au fost încredințate de către locuitorii Sectorului 5. Îi aducem aminte că principalul său rol este acela de a lucra și administra sectorul in folosul bucureștenilor și nu de a cheltui bani publici pentru a își satisface ego-ul și goana disperată după imagine.

Atașăm imaginile cu materialele transmise de către Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5.

Campanie electorală printre documente oficiale și pe bani publici în Sectorulu 5
Campanie electorală printre documente oficiale și pe bani publici în Sectorulu 5