Capitala cu sute de străzi neasfaltate

Nicio maşină nu este atât de puternică încât să învingă gropile de pe şoselele româneşti, care parcă au ieşit mai multe de sub zăpadă. Autorităţile promit, deocamdată, să le astupe şi să se apuce de asfaltări serioase în aprilie.

Şoferii care merg pe centura Bucureştiului trebuie să stea cu ochii în asfalt dacă nu vor să ajungă cu maşina la service. Şoseaua este plină de gropi. Şi nu este singura care a ieşit ciuruită din iarnă.

Cratere au apărut şi pe autostrada spre Piteşti, unde o echipă de muncitori dădea speranţe şoferilor că ar putea scăpa de ele.

Abia în aprilie începe, de fapt marea, asfaltare pe toate drumurile din ţară: bugetul de reparaţii se ridică la 500 de milioane de lei.

Sincron Alin Serbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: Dacă se deteriorează aceste lucrări provizorii le repetăm până vremea ne va permite să intervenim mai serios.

Cârpeli peste cârpeli, pufnesc nemulţumiţi şoferii care merg pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

Alex Vîlvoi, Asociaţia România Fără Gropi: Fix acele porţiuni asfaltate, nu au nici 6-7 luni de când s-au asfaltat, sunt pline de gropi. Este asfalt de proastă calitate.

Pline de gropi sunt şi multe artere din Bucureşti. Iar 200 de străzi din Capitală nu au nici asfalt, nici speranţe.

Ştefan Popa, localnic: Nu poţi să circuli în condiţii de siguranţă. Primăria a adus niste criblură pentru a o împrăştia peste gropi. În două zile, gropile revin.

Noroiul umple două străzi din cel mai bogat sector al Bucureştiului. Împreună au nici un kilometru. Asfaltarea nu este scumpă, spun localnicii. Nu banii sunt problema.

sursa: www.digi24.ro