Cartofi acordeon la cuptor

Cartofi acordeon la cuptor

Ingrediente:

-cartofi

-muşchi file sau bacon

-usturoi( câte un căţel pentru fiecare cartof )

-ulei de măsline

-sare,piper, boia de ardei

-busuioc

-pătrunjel verde

Mod de preparare

Se taie cartofii felii, dar lăsăm baza netăiată, în formă de acordeon.

Între feliile de cartofi se introduce muşchiul file sau baconul.

Se pun cartofii astfel pregatiţi într-o tava tapetată cu hârtie de copt.

Usturoiul zdrobit se amestecă bine cu câteva linguri cu ulei de măsline, sare, piper, busuioc, pătrunjelul proaspăt şi boia de ardei.

Cu jumătate din acest amestec se ung cartofii acordeon şi se introduce la cuptor tava acoperită cu hârtie de copt pentru a evita arderea deasupra a cartofilor.

După 30 minute se elimină hârtia de copt care a fost pusă peste cartofii acordeon şi îi mai ungem cu restul de amestec din usturoi şi verdeţuri.

Lăsăm cartofii acordeon la cuptor până se înmoaie şi se rumenesc frumos.

Cartofii acordeon se servesc calzi, cu smântână şi orice fel de salată şi pentru un plus de gust puteţi adăuga si caşcaval ras.

Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+0Share on LinkedIn0