Cartofi acordeon la cuptor

Cartofi acordeon la cuptor

Ingrediente:

-cartofi

-mu┼čchi file sau bacon

-usturoi( câte un căţel pentru fiecare cartof )

-ulei de m─âsline

-sare,piper, boia de ardei

-busuioc

-p─âtrunjel verde

Mod de preparare

Se taie cartofii felii, dar lăsăm baza netăiată, în formă de acordeon.

├Äntre feliile de cartofi se introduce mu┼čchiul file sau baconul.

Se pun cartofii astfel pregatiţi într-o tava tapetată cu hârtie de copt.

Usturoiul zdrobit se amestec─â bine cu c├óteva linguri cu ulei de m─âsline, sare, piper, busuioc, p─âtrunjelul proasp─ât ┼či boia de ardei.

Cu jum─âtate din acest amestec se ung cartofii acordeon ┼či se introduce la cuptor tava acoperit─â cu h├órtie de copt pentru a evita arderea deasupra a cartofilor.

Dup─â 30 minute se elimin─â h├órtia de copt care a fost pus─â peste cartofii acordeon ┼či ├«i mai ungem cu restul de amestec din usturoi ┼či verde┼úuri.

L─âs─âm cartofii acordeon la cuptor p├ón─â se ├«nmoaie ┼či se rumenesc frumos.

Cartofii acordeon┬áse servesc calzi, cu sm├ónt├ón─â ┼či orice fel de salat─â ┼či pentru un plus de gust pute┼úi ad─âuga si ca┼čcaval ras.

Poft─â bun─â!