Ce moștenire lasă PSD în Sectorul 5

Sectorul 5 al Capitalei nu are rival pentru titlul de cea mai puțin dezvoltată subunitate administrativ-teritorială din București. Cu populația cea mai slab pregătită educațional din întreaga Capitală, cu cele mai mici prețuri ale terenurilor și locuințelor, Sectorul 5 ocupă în schimb primul loc în topul sectoarelor care provoacă frică bucureștenilor.

În ciuda stabilității administrativ-politice a sectorului, cu Marian Vanghelie în funcția de primar timp  de 15 ani, nu reușim să găsim statistici care să ateste creșteri organice importante la nivel economic sau social. În ultimii 15 ani, în sectorul 5 a existat o tendință de dezinteres cu privire la rezolvarea problemelor profunde, precum îmbunătățirea nivelului de trai sau creșterea și consolidarea independenței cetățenilor față de sistemul de ajutoare sociale.

Cu cât serviciile oferite de primărie cresc în calitate, cu atât cetățenii vor avea așteptări mai mari. Parcă bazându-se pe această afirmație, serviciile oferite de P. S. 5 au fost păstrate la subzistență, astfel încât un Vanghelion sau un mic și o bere de 1 Mai să fie privite prin ochii cetățenilor drept adevărate eforturi și sacrificii din partea autorităților locale.

Din punct de vedere educațional, Sectorul 5 are un procent de analfabeți (0.30%) de aproape trei ori mai mare decât Sectorul 6 (0.11%) sau decât sectoarele 4, 3 și 1 cu câte 0.12%. Chiar și Sectorul 2, pe penultimul loc în acest clasament, cu 0.17%, se află la mare distanță de cel patronat până nu demult de Marian Vanghelie.

Sectorul 5, alături de sectoarele 3 și 4, formează cea mai veche zonă a Bucureștiului. În ciuda acestui fapt, majoritatea monumentelor istorice din Sectorul 5 nu au trecut testul timpului.  Din punct de vedere economic, în ceea ce privește prețul terenurilor și al locuințelor, acestea se găsesc la cea mai mică valoare din Capitală, ca urmare a blocării multor proiecte imobiliare la stadiul de idee.

Sectorul 1
Sectorul 1

 

Sectorul 2
Sectorul 2

 

Sectorul 3
Sectorul 3

 

Sectorul 4
Sectorul 4

 

Sectorul 5
Sectorul 5

 

Sectorul 6
Sectorul 6

 

Toate aceste minusuri amintite mai sus pot fi însumate în perspectiva cetățeanului simplu prin harta fricii, realizată pe baza unui chestionar în care respondenții erau rugați să atribuie fiecărui cartier o valoare corespunzătoare siguranței, între 1 (foarte sigur, culoare verde) și 5 (periculos, culoare roșie).

Harta fricii in Bucuresti
Harta fricii in Bucuresti

 

citiți mai mult pe: politicscan.ro