Cioloş: În Teleorman, judeţ condus de Dragnea, avem cei mai mulţi asistaţi sociali. Oare de ce?

Adevarul  –  Premierul Dacian Cioloş a vorbit, luni, la Adevărul Live, despre cum ar arăta România în următorii patru ani dacă el ar rămâne la Palatul Victoria, colaborarea cu PNL şi USR, dar şi despre cum îşi va apăra proiectele de criticile venite din partea PSD şi ALDE.

Principalele declaraţii:

S-a vorbit mult de o tensionare a relaţiilor între dumneavoastră şi PNL? Despre ce este vorba?

Nu ştiu despre ce tensionare a fost vorba. PNL şi USR mi-au propus să mă susţină pentru funcţia de premier în cazul în care reuşesc să formeze majoritate. Eu am acceptat, am reconfirmat zilele trecute. Doar implicându-mă pot să asigur lumea că poate să continue ce am început. Da, îmi asum pentru perioada în care vine o conclucrare cu cele două partide. Este important modul în care se va guverna. Cele două partide au achiesat la aceste propuneri şi mergem împreună.

 

Chiar dacă e o campanie liniştită, au existat atacuri asupra dumneavoastră? Faptul că sunteţi un om al Bruxelles-ului, că nu aţi fi suficient de patriot, că aţi fi finanţat de George Soros sunt atacuri la adresa dumneavoastră?

Această tendinţă de a atinge coarda naţionalistă a celor care au fost la guvernare şi care sunt cercetaţi penali pentru modul în care au gestionat banul public. Aplici politici ca să ţii zone din România în sărăcie. Am redus alocaţiile din Agricultură. Acesta este modul în care sunt vândut Bruxellesului. Am continuat să atragem investiţii şi să creăm locuri de muncă datorită credibilităţii pe care am avut-o. Acesta este patriotismul. Să stai vertical în faţa celor din afară şi să-ţi reprezinţi ţara. Nu eu am primit o listă cu zece lucruri ce trebuie făcute.

 

Am văzut că fostul premier s-a fotografiat cu domnul Soros. Nu ştiu ce au discutat cu el atunci. Faptul că sunt oameni care vin din societatea civilă şi au demonstrat că unele ONG-urile au fost mai eficiente decât instituţiile statului, nu şiu dacă asta înseamnă să fii vândut străinilor.

 

Vi s-a reproşat că nu aţi făcut suficiente lucruri în investiţii. De exemplu, că nu s-au cheltuit la Transporturi?

Dacă ne uităm la cifre, s-au făcut mai multe investiţii anul acesta decât anul trecut. Am avut alocări la ministere care aveau nevoie de investiţii, dar, din păcate, am observat că aproape toate proiectele erau blocate. Am petrecut prima jumătate a mandatului să deblocăm aceste proiecte, prin măsuri legislative. Nu am avut lansat în ultimul an niciun proiect nou. Master-planul abia noi l-am aprobat. Au fost dispute pe unde să treacă o autostradă sau alta. Până la sfârşitul anului am lansat toate proiectele prioritare din master plan. A trebuit să petrecem foarte mult timp cu a debloca proiecte. Şi investiţiile publice şi investiţiile private au fost mai mari decât anul trecut.

 

 

Continuarea interviului o găsiţi pe: adevarul.ro

Cioloş În Teleorman, judeţ condus de Dragnea, avem cei mai mulţi asistaţi sociali. Oare de ce
Cioloş În Teleorman, judeţ condus de Dragnea, avem cei mai mulţi asistaţi sociali. Oare de ce?