CNA vs. Rares Bogdan – Amendă pentru patriotism

Moderatorul Realitatea Tv Rares Bogdan a avut o reactie foarte dura, pe contul sau de Facebook, dupa ce postul tv a fost amendat cu 85.000 de lei, in urma unei sesizari a comunitatii maghiare.

“Tradatorilor! Slugilor! Vreti sa tac? Ma ambitionati. Voi lupta si mai crunt! Nu cedez chiar daca imi dau lacrimile de mahnire in acest moment….. 85.000 de lei amenda de la CNA pentru ca am facut recurs la istoria Transilvaniei? Pe bune?? Pentru ca am instigat la ura? Voi nu sunteti normali?? Am pronuntat eu vreodata vreun cuvant indreptat impotria maghiarilor, vreo jignire? Am incitat eu vreodata la ura etnica?

Dimpotriva! Iubesc oamenii indiferent de etnia lor, dar am o problema cu liderii politici care fac trafic cu sentimente! Ma straduiesc sa nu va blestem, chiar daca mi se faramiteaza dintii, dar stiu ca in aceasta viata, nu in cealalta, ci aici, pe Pamant, cei care tradeaza poporul roman vor plati!”, scrie pe Facebook Rares Bogdan.

Acesta sustine ca simte “ostilitate fata de politica UDMR” si arata ca Liviu Dragnea are nevoie de majoritate in Parlament, altfel “este fript”.

“Cum au ajuns istoria, durerea, neputinta, sangele, umilinta si nedreptatea sa fie adevaruri care nu trebuie spuse, deoarece lezezi niste oameni care au facut avere exact stimuland aceste rani, nelasandu-le sa se cicatrizeze? De cand este o gafa sa amintesti ca Horthy, Wass si Nyiro au fost criminali? Cum este posibil sa fii pedepsit in tara ta pentru ca doresti sa nu se ajunga la enclave etnice, pentru ca speri ca liderii politici se vor trezi? Cum sa fiu pedepsit, in tara mea, pentru ca o apar? Cum sa fiu sanctionat deoarece spun ca 15 martie este o data scaldata in sange?

Da, simt ostilitate fata de politica UDMR, fata de ofensa de a afirma ca aniversarea Marii Uniri este o rana, nu un motiv de sarbatoare, fata de ura fata de aproapele lor, romanul. Adica trebuie sa ne bagam Centenarul in fund doar ca sa obtina PSDconfortul majoritatii sigure? Trebuie sa ne dam foc la cartile de istorie, in loc sa le invatam, ca pe o datorie sfanta, doar pentru ca UDMR joaca tare, iar Liviu Dragnea, fara majoritate, este fript? Dar unde s-a nascut acest om, pe ce taram?”, mai noteaza moderatorul Realitatea.

De asemenea, acesta foloseste expresia “gasca de sarlatani” si este de parere ca CNA “face un joc indreptat impotriva Romaniei”.

“Sa ne cenzuram gandurile, lacrimile si mamele pentru a servi unei gasti de sarlatani? Trebuie sa ne luam din nou opinci, sa plecam capul, sa fie ‘casa de piatra!’ singurul ideal, deoarece voi ne-ati condamnat la statut de slugi?

CNA face un joc indreptat impotriva Romaniei. Ce s-a intamplat astazi nu a fost o cantarire a unei reclamatii (nefondata, repet, deoarece nu am instigat la ura, m-as fi asteptat ca niste scriitori sa aiba proprietatea termenilor), ci o judecata fara legatura cu plangerea. Este o razbunare a unui tribunal politic care face jocul celor care tranzactioneaza Transilvania. Iar din acest motiv, Realitatea TV si-a retras reprezentantul la CNA si ne vom apara cu avocati.

Inteleg sa fie sanctionat limbajul poate prea dur, prea colorat, dar nu exprimarea unei opinii care n-a lezat etnia, pentru numele lui Dumnezeu! Ni s-a spus ca exista o lege europeana care spune ca incitarea la ura poate duce la suspendarea licentei de emisie! O fi, dar cat de ticalos sa fii incat sa nu faci distinctie intre ‘maghiarii sunt detestabili, sunt vrednici de ura’ (ceea ce nu am spus niciodata, pentru ca nu gandesc astfel) si ‘Pablito de Teleorman infinge un cutit in inima transilvanenilor’, recursul la istoria datei de 15 martie, ‘Transilvanie frumoasa’ si ‘Treceti batalioane…’?”, sustine Rares Bogdan.

 

VIA: www.tracknews.ro