Companiile înființate de Primăria Capitalei, dezmăţ pe banii cetățenilor: brad metalic închiriat/14000 de €, spiriduși din polistiren

11 din cele 22 de firme proaspat infiintate de primarul Gabriela Firea au facut in ultima luna achizitii de circa 3,7 milioane lei, toate prin cumparare directa, potrivit informatiilor publicate pe site-ul de licitatii publice.

Exemplu: Compania Municipala de Agrement va organiza in perioada 18 decembrie – 15 februarie, langa National Arena, evenimentul “Poveste de Iarna” pentru care a inchiriat un brad metalic de 14.000 de euro. In rest, majoritatea companiilor au achizitionat calculatoare, utilaje, borduri, servicii de telefonie, materiale de constructii etc.
Hotnews a solicitat inca de pe 16 octombrie Primariei Capitalei informatii despre ce vor face cele 22 de firme, ce activitati vor prelua de la municipalitate, dar nu am primit niciun raspuns. Informatiile publicate de noi au fost extrase din SEAP.

Cea mai activa este Compania Municipala Consolidari cu 1,3 milioane lei cheltuiti, urmata de   Compania Municipala de Agrement – achizitii de 1,1 milioane lei, si Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti – circa 870.000 lei. Partea buna este ca achizitiile facute de cele 22 de companii apar in SEAP si pot fi monitorizate.

Dintre toate achizitiile facute, s-au remarcat 4 firme ai caror actionari – CRISTESCU ALEXANDRU VLAD MIHAI, NEAGU MIHAELA si MICU ALEXANDRU CRISTIAN –  au avut afaceri impreuna in 2016. Cele 4 firme au luat nu mai putin de 12 contracte.

via: revista22.ro

VEZI TOT ARTICOLUL