Consilierii PNL cer realizarea unui audit tehnic de urgență la nivelul tuturor unităților de învățământ din Sectorul 5

Comunicat de presă al PNL București:

Avem nevoie de măsuri urgente privind infrastructura școlară din Sectorul 5 și din București pentru ca situația de la Școala 141 să nu se mai repete

Urmare a incidentului petrecut în cursul zilei de 25 mai la Școala Gimnazială nr. 141, considerăm că doar șansa a făcut să nu avem parte de o adevărată tragedie.

Consilierii PNL au atras atenția asupra acestei situații periculoase încă de la primele ședințe ale consiliului de administrație al Școlii 141, la care au participat. Prin mai multe intervenții în cadrul ședințelor Consiliului Local, încă de anul trecut, au fost semnalate problemele urgente ale acestei școli. (Notă: procesul verbal al ședinței Consiliului Local Sector 5, din 30 septembrie 2016, pag. 46, cu intervenția dnului Cursaru Paul Gabriel – https://goo.gl/frmO5G )

De asemenea, conducerea școlii a semnalat în mod oficial Primăriei în mai multe rânduri starea precară a acoperișului și tavanului. În ciuda insistențelor consilierilor locali PNL, școlii i-au fost acordate fonduri pentru reparații doar prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ceea ce ar fi însemnat finanțare în a doua jumătate a anului 2017.

Credem că în astfel de cazuri se impun măsuri urgente și hotărâte, nu așteptarea după proceduri birocratice greoaie sau finanțări de la guvern. Starea precară a acoperișului și a tavanului de la Școala 141 putea fi observată cu ușurință, fără a fi necesare expertize sau alte informații, de aceea considerăm că s-ar fi impus alocarea urgentă de fonduri din bugetul primăriei sau suspendarea activității școlare.

În ședința convocată de îndată a Consiliului Local Sector 5, a fost adoptată rectificarea bugetară necesară alocării imediate a fondurilor necesare reparațiilor Școlii Gimnaziale 141. De asemenea, consilierii locali PNL au solicitat efectuarea de reparații capitale la această școală, nu doar rezolvarea sumară a problemei tavanului. Elevii Școlii 141 vor învăța până la finalul anului școlar la Școala 127, care este în apropiere.

Pentru a evita alte incidente de acest gen, consilierii PNL au solicitat un audit tehnic de urgență la nivelul tuturor unităților de învățământ din Sectorul 5. Credem că astfel de expertize tehnice ar trebui să aibă loc la nivelul întregului București.

Este limpede ca nu putem lăsa viața copiilor noștri doar la îndemâna destinului, și sperăm că soluțiile propuse de consilierii liberali să găsească ecou pozitiv la nivelul administrației locale conduse de PSD, dacă nu dorește ca managementul defectuos și iresponsabil de care dă dovadă să ducă cu adevărat la tragedii

sursa foto: Radu Ciorniciuc

Consilierii PNL cer realizarea unui audit tehnic de urgență la nivelul tuturor unităților de învățământ din Sectorul 5
Consilierii PNL cer realizarea unui audit tehnic de urgență la nivelul tuturor unităților de învățământ din Sectorul 5