Construirea moscheii din Bucureşti, CONTESTATĂ în instanţă. Se cere ANULAREA Hotărârii de Guvern

Trei persoane au venit, luni, la Curtea de Apel Bucureşti cu o cruce pe care scrie “Creştinii nu vor mega moschee” şi spun că au depus o cerere de anulare a Hotărârii de Guvern privind construirea unei moschei de mari dimensiuni, pe un teren 11.000 de metri pătraţi de lângă Romexpo dat în concesiune pentru 49 de ani.

Cătălin Berenghi si Cătalin Gornic, care au organizat şi anul trecut mai multe acţiuni de protest privind construirea unei moschei în Capitală, au declarat că în cerere, care are 15 pagini, se solicită anularea HG 372/2015, prin care statul român a cedat cultului musulman, cu titlu gratuit, o suprafaţă de teren de peste 11.000 de metri pătraţi, în Sectorul 1, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, scrie news.ro

Jandarmii care asigură paza la Curtea de Apel Bucureşti le-au spus că nu pot intra cu crucea în clădire. Cei trei, care au venit îmbrăcaţi cu cămăşi populare, au cerut ca un jadarm să păzească, până depun cererea, crucea cu care au venit la instanţă.

După ce au depus cererea la Registratura Curţii de Apel Bucureşti, aceştia au spus că mai trebuie să depună şi un certificat de grefă. Ei au precizat că vor continua acţiunile de protest, iar dacă vor fi sancţionaţi, vor plăti amenzi.

Aceştia au mai spus că vor împrăştia 500 de cruci prin Bucureşti, afirmând că nu este normal să se construiască o mega-moschee în România, o ţară în care 80 la sută din populaţie este creştină.

“Considerăm drept un act de trădare a poporului român cedarea cu titlu gratuit a unui teren care, culmea, a aparţinut familiei domnitorului Constantin Brâncoveanu, decapitat de turci la 15 august 1714,în ziua de Sfânta Maria, împreună cu cei patru copii ai săi. În contextul actual în care toată Europa este pusă în genunchi de către atacurile teroriste ale extremiştilor musulmani, suntem îndreptăţiţi să ne fie teamă de înfiinţarea unei şcoli de învăţătută islamică. Considerăm că statul român nu este capabil să asigure securitatea cetăţenilor săi, şi aprobarea unei mega-moschei în România ar putea crea un precedent cu urmări catastrofale, nedorite”, susţin cei care cer anularea HG.

Prin HG 372, Muftiatul Musulman Cultural a primit, la sfârşitul lunii mai 2015, terenul de peste 11.000 de metri pătraţi, a cărui valoare a fost estimată la patru milioane de euro, pentru a construi o moschee cu o capacitate de până la 2.000 de persoane, construcţie care trebuie să înceapă cel mai târziu în 2018. Pe teren ar urma să fie ridicată moscheea, mai multe anexe în care va funcţiona un loc pentru spălări rituale, o casă parohială, o bibliotecă şi un centru de asistenţă socială.

După aprobarea HG, pe terenul unde ar urma să fie ridicată moscheea au avut loc mai multe proteste. În septembrie 2015, peste 200 de persoane au mers şi au înfipt 500 de cruci în cadrul unei procesiuni religioase. Iniţiatorii acestei manifestări au fost şi atunci tot Cătălin Berenghi şi Cătălin Gornic, care au venit îmbrăcaţi în port popular. Anterior, pe acelaşi teren au fost sfinţite şi înfipte 100 de cruci.

Patriarhia Română arăta atunci, într-un comunicat, că astfel de acţiuni “contravin disciplinei canonice a clerului Bisericii Ortodoxe şi Legii Cultelor 489/2006”, conform cărora în România sunt interzise acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, “precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase”.

În luna august 2015, pe acelaşi teren, opozanţii construirii moscheii au adus şapte purcei vii vopsiţi cu roşu, galben şi albastru şi au îngropat două carcase de porc congelate.

sursă: www.b365.ro

Construirea moscheii din Bucureşti, CONTESTATĂ în instanţă. Se cere ANULAREA Hotărârii de Guvern
Construirea moscheii din Bucureşti, CONTESTATĂ în instanţă. Se cere ANULAREA Hotărârii de Guvern