Corina Crețu (PSD), întâlnire de gradul TREI cu miliardarul George Soros la Bruxelles.

Miliardarul George Soroş a fost primit la Comisia Europeană de către comisarul Corina Creţu. În România, numele lui Soroş este legat de organizarea manifestaţiilor de protest din ultima perioada.

Printre altele, Corina Creţu s-a arătat încântată de iniţiativele fundaţiei lui Soroş pentru sprijinirea integrării romilor.

„Astăzi am avut plăcerea să mă întâlnesc la sediul Comisiei Europene cu domnul George Soros, fondatorul și președintele Fundației pentru o societate deschisă. În cadrul întâlnirii, am reiterat rolul politicii de coeziune în ceea ce privește sprijinirea integrării romilor prin asigurarea accesului la educație, la locuințe, precum și la servicii sociale și de sănătate. În perioada 2014-2020, mai multe programe ce vizează incluziunea romilor vor fi sprijinite din Fondurile Europene Structurale și de Investiții. Parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale care apără drepturile romilor este esențial pentru implementarea cu succes a programelor finanțate prin FESI. Apreciez inițiativele ce vin să sprijine integrarea romilor care au fost lansate în Europa cu aportul Fundației pentru o societate deschisă.”, a declarat Corina Crețu.