Cum să toci 700.000 euro pe o paranghelie. Noul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, continuă tradiția Vanghelioanelor pe bani publici

O firmă cu activitate în comerţul cu fructe şi legume a primit, în patru luni, trei contracte în valoare de patru milioane de lei pentru a organiza evenimente sub egida Primăriei Sectorului 5. Despre cel mai mare dintre aceste contracte, atribuit în luna aprilie a.c., reprezentantul uneia dintre cele mai mari firme de pe piaţă a declarat că a avut bugetul umflat de şapte ori şi că a avut un caiet de sarcini întocmit cu dedicaţie.

 

Iac-așa s-au dat 3 milioane pentru „Yakasha“

Pe 20 aprilie, Centrul Cultural de Tineret „Ștefan Iordache”, subordonat Primăriei Sectorului 5, a anunţat atribuirea unui contract în valoare de aproape 3 milioane lei pentru organizarea, în perioada 28 aprilie – 2 mai, a unui festival de muzică balcanică în Parcul Izvor. Numele evenimentului era „Yakasha Festival”, iar scopul – oferirea unei „modalităţi de petrecere a minivacanţei de 1 Mai”. De acești bani, ar fi trebuit să fie aduși artiști, adusă o scenă, făcută promovare (5.000 de tricouri, afișe, bannere, publicitate radio și TV, online, Facebook), asigurate servicii medicale, de prevenire a incendiilor, de securitate, montarea de toalete ecologice, standuri specifice fiecărei ţări participante, amenajarea unei zone pentru relaxare. Câștigătoare a fost firma D&L Pro Business SRL București, care a fost unic ofertant. Deși o necunoscută pe piaţa de organizare de evenimente, societatea deţinută de Ioan Florea și Traian Ionuţ Petrescu nu era la prima afacere de acest gen încheiată cu acest Centru.

 

citiţi mai mult: romanialibera.ro

sursa foto: inquamphotos.com