“Am fată supt 6 ani şi cine mi-o duce la grădiniţă?” Scuzele şomerilor care preferă ajutorul social şi nu un loc de muncă

Cea mai “rapidă” bursă a locurilor de muncă s-a desfăşurat la Topoloveni, în Argeş. În doar 15 minute cei peste 100 de şomeri adunaţi acolo au trecut în revistă posturile vacante, au bifat prezenţa şi au plecat mulţumiţi acasă.

Toţi primesc ajutor social de la stat şi numai aşa pot să beneficieze de aceşti bani. Recunosc că dacă nu i-ar fi împins de la spate primarii nici n-ar fi ieşit din casă.

La bursă locurilor de muncă de la Topoloveni zece firme din Argeş au încercat să angajeze 400 de persoane. Că să găsescă oameni dornici de muncă, patronii au cerut ajutorul primăriilor din 10 comune, unde există 700 de oameni care primesc ajutor social.

Mânaţi de la spate de edili, peste o sută dintre ei au trecut pe la standurile angajatorilor. Nici unul însă nu a vrut cu adevărat o slujba şi toţi au fost interesaţi să capete o hârtie pe care scrie că şi-au căutat de muncă.

Situaţia este la fel peste tot în ţară. La Braşov, de pildă, patronul unei firme de piese metalice caută de un an 10 muncitori necalificaţi.

În acest moment, la nivelul întregii ţări, aproximativ 250 de mii de oameni primesc un ajutor social de la stat numit venit minim garantat.

 

Cititi mai mult pe:  stirileprotv.ro