Insolvenţa “de după DNA” la firma din Dosarul “cumnatul lui Ponta

Înfiinţată în anul 2000 cu numele GROSSMANN ENGINEERING ROMANIA SRL şi rebotezată în 2005, societatea GROSSMANN ENGINEERING GROUP SRL Bucureşti (CUI: 12622449) a devenit “vedetă” pentru că o bună perioadă de timp a fost administrată de Iulian Cristian HERŢANUcumnatul lui Victor Viorel PONTA, care a fost şi asociat majoritar (60%) până anul trecut.

– La începutul acestui an, HERŢANU a fost reţinut apoi arestat preventiv, procurorii DNA considerând că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de:

 

– constituirea unui grup infracţional organizat:

– schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene;

– evaziune fiscală.

– Înainte de apariţia în peisaj a procurorilor DNA, GROSSMANN ENGINEERING ROMANIA SRL s-a remarcat prin neonorarea la timp a obligaţiilor financiare asumate faţă de partenerii de afaceri. Dovadă în acest sens stau incidentele de plată raportate la CIP: 21 de cecuri şi 77 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 7,17 milioane lei, cu menţiunea că aproape toate incidentele cu BO au fost înregistrate în perioada în care cumnatul lui Ponta era administrator al societăţii.

– Lipsa de onestitate în relaţiile cu partenerii de afaceri a determinat unul dintre creditori să depună cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă încă din noiembrie 2014 (Dosar 41638/3/2014, Tribunalul Bucureşti), ulterior fiind ataşate şi alte solicitări similare. După mai multe amânări, instanţa a decis abia pe 1 iulie 2015 deschiderea procedurii generale de insolvenţă.

I
I

>> Citeste mai departe…