O prostituată e cea mai amendată persoană din Sectorul 5 al Capitalei.

O prostituată e cea mai amendată persoană din Sectroul 5 al Capitalei. Ea are 1.340 de amenzi în valoare de peste 1,016 milioane de lei. Primii 39 de contribuabili cu cele mai mari amenzi au datorii de 10,7 milioane de lei către bugetul statului, a declarat marţi Valerian Sălăvăstru, director executiv la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 5, la conferinţa ‘Tendinţele anului 2018 în economie şi business’.

‘Aceste sute de mii de roluri  (roluri fiscale – n.r.) sunt adiţionate de, să le zicem, anomalii ale vieţii sociale, roluri inedite care necesită o muncă de administraţie imensă. Şi mă refer la rolurile exclusive de amenzi. Un astfel de rol este, la sectorul 5, al unei prostituate şi însumează o datorie de 1,016 milioane de lei formată din 1.340 de amenzi. Un singur rol, o singură persoană are 1.340 de procese verbale şi însumează un milion de lei. Cum e oare să gestionezi 1.340 de procese verbale? Noi am făcut o situaţie şi primii 39 de contribuabili cu cele mai mari amenzi în sectorul 5 au 10,7 milioane de lei datorii către bugetul statului’, a precizat Valerian Sălăvăstru.

Acesta a menţionat că astfel de persoane, de regulă, sunt insolvabile, nu au venituri şi proprietăţi, iar banii nu mai sunt recuperaţi.

Potrivit acestuia, gestionarea situaţiei ar fi mult mai uşoară prin informatizare. De asemenea, o soluţie propusă de Valerian Sălăvăstru ar fi obligarea băncilor de a interconecta bazele de date cu DITL-urile, în sensul în care acestea în loc să trimită sute de mii cereri de popriri în format fizic, să le trimită electronic, iar băncile să răspundă tot electronic.

sursa: Agerpres / observator.tv