Parlamentul si Catedrala Neamului incluse intr-un mare parc #MareaGradinaCentrala

In centrul Bucurestiului ar putea aparea un nou mare parc, in jurul Palatului Parlamentului si viitoarei Catedrale a Mantuirii Neamului, daca proiectul unui deputat va deveni in cele din urma realitate.

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi propune ca zidul din jurul cele mai mari cladiri administrative din lume sa fie daramat pe unele portiuni.

In plus, Raetchi a declarat, pentru Ziare.com, ca doreste astfel ca zona din jurul Casei Poporului sa fie transformata intr-o mare gradina si sa fie permis accesul cetatenilor acolo.

“Zidul il deschidem pentru public, ceea ce inseamna ca, pe langa portile actuale, care sa nu mai fie pazite de SPP, sa mai facem inca 10 porti de acces si cetatenii toti sa aiba acces in cadrul gradinii Parlamentului, asa cum au acces in Europa, unde perimetrul de siguranta al demnitarilor nu e de hectare, ci este 10-20 de metri, in cazul in care este.

De obicei, perimetrul de siguranta al parlamentelor incepe unde incepe poarta Parlamentului. In Italia nu e niciun gard, in Grecia nu e niciun gard – intri in Parlament si gata.

Facand chestia asta, castigam zeci de hectare de spatiu verde in centrul Bucurestiului, ca eu asta propun – n-a fost ideea mea sa daramam din senin gardurile, este un proiect al celui mai cunoscut arhitect roman, Dorin Stefan, care a propus ‘Haideti sa unim parcul Izvor, parcul Parlamentului si Casa Academiei’, unde de fapt este un maidan, sunt depozitate materiale de constructie si ultimii caini fara stapan din Bucuresti acolo s-au retras, e o zona de pericol iminent -, sa unim aceste trei zone si sa facem, prin impadurire, un soi de mare gradina centrala de tip englezesc, cu arbori, iar potecile sa respecte traseul strazilor din vechiul Uranus, adica sa fie si un fel de rememorare a zonei care a fost distrusa de Nicolae Ceausescu, pentru ca asta facem, compactam de fapt vechiul Uranus”, ne-a spus deputatul.

cititi continuarea pewww.ziare.com