Plângere la poliţie împotriva Primăriei Sectorului 5, care construieşte un patinoar ILEGAL în Parcul Romniceanu

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, a anunţat, luni, pe Facebook, că a depus o plângere la Poliţia Capitalei în legătură construirea ilegală, fără consultarea cetăţenilor şi fără anunţ, a unui patinoar în Parcul Romniceanu, arie protejată.

“Încep prin a vă ura Crăciun fericit dumneavoastră, celor dragi şi colaboratorilor apropiaţi. Cum e la dumneavoastră în Voluntari, ninge? Că în oraşul nostru, în Bucureşti, e soare şi vreme bună.Probabil că vă întrebaţi ce l-a apucat pe preşedintele OAR Bucureşti de nu stă liniştit de Crăciun. În cazul în care mă bănuiţi de islamism sau ateism, vă înşelaţi năprasnic! Vedeţi domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureştilor, ar trebui să ştiţi că nu toţi bucureştenii au sărbători fericite. Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni şi, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Şerban Sturdza.

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor a anunţat că în Parcul Romniceanu din Cotroceni, arie protejată, se construieşte un patinoar fără autorizaţie şi fără consultare publică, prin urmare a depus la poliţia o plângere în acest sens.

“Fără nici o autorizaţie afişată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Şi fără consultarea obligatorie a cetăţenilor şi fără acordul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale şi un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de preşedinte al OAR Bucureşti, să merg în prima zi de Crăciun şi să depun o plângere la Poliţia Capitalei”, a mai scris Sturza.

Acesta i-a mai transmis primarului general al Capitalei că nu ştie “dacă aveţi zone protejate în Voluntari. Dar în Bucureşti, vă anunţ că ele există. Şi chiar sunt protejate”.

“Şi este un delict să te atingi de ele fără toate autorizaţiile. În caz că starea vă permite, v-aş rămâne recunoscător dacă aţi face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători. Cu scuzele de rigoare că nu am putut să vă fac un alt cadou de Moş Crăciun, vă rog să luaţi act de sesizarea mea făcută la poliţie şi aştept, dacă asta nu vă tulbură prea rău buna dispoziţie, să faceţi ceva. Dacă puteţi. Cât nu e prea târziu. A, şi să nu uit. OAR Bucureşti aşteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns”, a încheiat postarea Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor.

Acesta a ataşat şi plângerea depusă la Poliţie.

Şerban Sturdza, plângere la poliţie împotriva Primăriei Sectorului 5, care construieşte un patinoar ILEGAL în Parcul Romniceanu
Şerban Sturdza, plângere la poliţie împotriva Primăriei Sectorului 5, care construieşte un patinoar ILEGAL în Parcul Romniceanu

articol preluat de pe:  www.gandul.info