PNL solicită PSD să oprească dezinformarea și să pună în dezbatere Legea votului prin corespondență

PNL le solicită în mod expres președintelui PSD, Liviu Dragnea, și reprezentanților PSD din Comisia de Cod electoral ca proiectul de lege pentru votul prin corespondență, depus de PNL, să intre chiar astăzi, marți, 13 octombrie 2015, în dezbaterea pe fond, respectiv pe articole, astfel încât săptămâna viitoare să intre în atenția plenului Parlamentului, în regim de urgență.

De luni de zile, PSD joacă o farsă în ceea ce privește Legea votului prin corespondență, pe care nu dorește, sub nicio formă, să îl reglementeze. Discursul dublu, amânările repetate și, mai nou, dezinformarea grosolană demonstrează că intenția clară a PSD este să obstrucționeze, și la viitoarele alegeri, dreptul la vot al românilor de peste hotare.

PNL a depus în Parlament acum șapte luni, respectiv în luna martie 2015, un proiect de lege privind votul prin corespondență, convenit cu asociațiile românilor din Diaspora, dar și cu reprezentanții AEP. În tot acest timp, PSD a făcut tot posibilul ca procesul elaborării legii să fie reluat, iar românii de peste hotare să nu beneficieze, la alegerile generale, de această facilitate.

PNL a folosit toate mijloacele legale și parlamentare pentru a atrage atenția asupra faptului că PSD blochează sistematic acest proiect de lege – de la moțiune de cenzură, la grevă parlamentară.

În ultimă instanță, cei care vor sancționa drastic disprețul PSD față de principiile democratice și față de drepturile fundamentale ale românilor vor fi cetățenii, așa cum au făcut-o și în toamna anului trecut.