Primăria Sectorului 5 a sprijinit implementarea proiectului de responsabilitate socială Day of Giving

Primăria Sectorului 5 a sprijinit implementarea proiectului de responsabilitate socială Day of Giving, în data de 6 iunie 2015, în cadrul unității de învățământ Școala Gimnazială Nr. 136, la inițiativa companiei TELUS International Europe.
Proiectul Day of Giving reprezintă o pârghie strategică, prin intermediul căreia este întreținută șansa dezvoltării unei rețele parteneriale substanțiale la nivelul comunității sectorului 5. Astfel, proiectul a fost gândit să aducă o importantă valoare adăugată în sfera educațională a cartierului Ferentari, pornind de la principiul complementarității valorilor grupate în jurul unuia și aceluiași obiectiv: oferirea unor condiții propice pentru susținerea procesului instructiv-educativ de calitate, favorabil incluziunii, într-o zonă caracterizată prin vulnerabilități de natură socială și economică.
În plan concret, Day of Giving a vizat reabilitarea, respectiv întreținerea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale Nr. 136, prin efectuarea lucrărilor de reparații și igienizare a sălii de sport, a holurilor și a fațadei clădirii școlii, în scopul derulării procesului instructiv-educativ formal într-un mediu modern și aseptic. Alte dimensiuni ale proiectului au urmărit dotarea laboratorului de informatică cu computere și întreținerea, respectiv amenajarea spațiilor verzi și de joacă, prin activități specifice.
Astfel, în intervalul orar 9.00-18.00, în unitatea de învățământ, aproximativ 350 de voluntari și specialiști au derulat activități de renovare și modernizare a spațiilor școlii. De asemenea, în paralel, în intervalul 12.00-15.30, evenimentul s-a bucurat de participarea unor reprezentanți ai mass-media, ai Primăriei Sectorului 5, ai Ambasadelor Canadei și Franței în România și ai Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România și ai organizației non-guvernamentale Policy Center for Roma and Minorities. Totodată, momentului oficial, susținut de reprezentanții partenerilor din proiect, i s-a circumscrs un program artistic, pregătit de copiii înscriși în Clubul de Educație Alternativă care funcționează în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 136. În acest context, elevii au oferit un spectacol de percuție și chitară, iar trupele B4T și T.R.B.L. au susținut reprezentații de street dance.

citeste mai mult pe www.sector5.ro