Primaria Sectorului 5 vrea sa dea 2 MILIOANE DE URO pe grafitti, lego, si prezentari de moda de Centenarul Unirii

Lego de 1 milion de euro

“Proiectul se doreste a fi un prilej de interactiune si construire a legaturilor in comunitate. Ne dorim sa aducem impreuna 5.000 de copii si cetateni ai Sectorului 5 din toate categoriile socio-profesionale, de toate varstele, astfel incat sa reconstruim impreuna momente memorabile din istoria Romaniei. Vom rememora impreuna cele mai semnificative momente din istoria Romaniei si vom sublinia apartenenta la comunitate si mandria de a fi locuitor al Sectorului 5”, se arata in descrierea unuia dintre proiecte propuse pentru Programul National de Aniversare a Centenarului Marii Unirii.

Alesii Sectorului 5 vor sa construiasca si sa amplaseze in holul Palatului Parlamentului un mozaic din piese lego, de aproximativ 220 de metri patrati, cu care sa intre in Cartea Recordurilor si sa imparta flyere si materiale informative. Mozaicul ar urma sa fie construit impreuna cu elevii scolilor generale din Sectorul 5, in cadrul unor workshopuri cu lectii de istorie, iar dupa evenimentul de prezentare, la sfarsitul anului, cele 25 de imagini din care va fi construit mozaicul vor fi date scolilor care le-au asamblat. Proiectul ‘Impreuna reconstruim istoria’ ar urma sa inceapa in septembrie, prin pregatirea materialelor, etapa urmata de expozitia propriu-zisa, in perioada 14 februarie – 14 decembrie 2018, iar pana la sfarsitul anului sa fie retransmis catre scoli.

Bugetul total alocat pentru acest proiect este de 990.000 de lei (792.000 de lei propusi spre aprobare prin rectificare bugetara pentru anul 2017 si 198.000 de lei propusi pentru bugetul anului 2018).

 

Calendar pe post de manual de istorie

In programul pentru sarbatorirea Centenarului Marii Unirii este trecut si proiectul “Secolul romanesc”, prin care Centrul Cultural si de Tineret al Sectorului 5 vrea sa lanseze un calendar istoric “care sa se constituie intr-un veritabil manual de istorie”, un eveniment “profund cultural” in care sa fie puse in lumina “preocuparile preferate ale Reginei Maria”, precum literatura si arta. Primaria mai vrea sa organizeze si o gala de moda in cadrul Muzeului National de Arta Contemporana, care “sa marcheze personalitati feminine emblematice ale culturii si istoriei romanesti”. Pentru acest proiect ar urma sa fie alocati 405.000 de lei (121.500 de lei prin rectificarea bugetara pe acest an si 283.500 din bugetul pe 2018).

Pentru toate aceste proiecte, Primaria Sectorului 5 ar urma sa aloce un total de peste 9 milioane de lei – 3.327.330 de lei prin rectificarea bugetara pe acest an si 6.113.670 de lei prin bugetul din 2018.

 

Citiţi mai mult pe: http: www.ziare.com