Programul “Scoala dupa Scoala” trebuie sa continue

Vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan: “Programul Scoala dupa Scoala” trebuie sa continue, dupa ce in mai multe scoli din tara a fost sistat, din cauza unor avertismente venite din partea ANAF.

Raluca Turcan arata ca PNL propune drept solutie “ca programul sa fie desfasurat prin asociatiile de parinti, ONG-uri sau alte entitati prin contracte incheiate cu primariile, nu cu scolile.”

“PNL propune doua masuri pentru ca programul “Scoala dupa Scoala” sa continue, si anume: A. Emiterea unui Ordin de ministru pentru a rezolva imediat problema legislativa identificata de către ANAF si anume: Programul sa fie desfasurat prin asociatiile de parinti, ONG-uri sau alte entitati prin contracte incheiate cu primariile, nu cu scolile. Prin transferarea acestui program de la scoala catre o alta institutie se vor rezolva cinci probleme majore:

1. Plata pentru acest program se va face in mod transparent;

2. Profesorii vor putea fi angajati cu contracte pe perioada determinata, iar plata pentru munca prestata va fi una corecta;

3. Vor putea fi atrase fonduri europene pentru acest program, iar parintii cu resurse financiare modeste isi vor putea inscrie copiii in programe de tipul ‘Scoala dupa Scoala‘;

4. Se vor crea noi locuri de munca;

5. Scoala va beneficia de venituri externe. B. Introducerea unui program pilot, din semestrul al doilea, pentru implementarea programului initiat de PNL in Parlament, privind acordarea unui tichet valoric pentru activitati de tipul ‘Scoala dupa Scoala‘”, a explicat Raluca Turcan.

Programul Scoala dupa Scoala trebuie sa continue
Programul Scoala dupa Scoala trebuie sa continue