PSD e în stare de orice răutate ca să rămână la putere, acceptând propunerile UDMR

PSD este în stare de orice „răutate” ca să rămână la putere, acceptând propunerile UDMR, precum proiectul de lege referior la scăderea de la 20% la 10% a pragului numărului de persoane aparţinând unei minorităţi în limba căreia autorităţile trebuie să se exprime, informează news.ro.

Ludovic Orban a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, că a înţeles de ce liderul grupului UDMR a anunţat că prelungeşte procolul de colaborare cu PSD, după ce, marţi, parlamentarii PSD şi ALDE au dat, în comisia de muncă de la Camera Deputaţilor, aviz favorabil proiectului de lege privind modificarea Legii 215 care a fost iniţiat de UDMR.

Liderul PNL a lansat şi un apel către UDMR pentru a nu se victimiza şi a intra în jocurile de campanie ale liderului maghiar Viktor Orban. „UDMR pescuieşte în ape tulburi, în coordonare cu guvernul mahiar. Le cer să nu intre în campania de a se victimiza doar pentru a-i servi în camapania electorală a lui Viktor Orban care se bate cu cărămida în piept că el aparără drepturile minoriţăţilor şi caută maghiari victime în ţările din jur, Slovacia sau România. Le solicit liderilor UDMR să nu intre în acest joc politic electoral, să nu caute să se victimizeze în mod gratuit şi mai ales în materie de drepturile minorităţilor naţionale, unde România este un campion”, a mai spus Ludovic Orban.

surse: www.stiripesurse.ronews.ro