Responsabilitate liberala pt locuitorii Sectorului 5

600 de cetăţeni din sectorul nostru, aparţinând unor categorii sociale defavorizate, sunt în pericol să ajungă pe stradă. Reprezentanţii PNL din administraţie caută soluţii legale viabile pentru a-i ajuta.

Pe data de 11 februarie, la Şcoala nr. 136 din Prelungirea Ferentari a avut loc un eveniment dedicat căutării de soluţii pentru ameninţarea evacuării din locuinţe, ameninţare cu care se confruntă peste 200 de familii din zona străzii Iacob Andrei.

Conferinţa, organizată de Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities cu sprijinul Ambasadei Republicii Franceze, al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi cu participarea Excelenţei Sale Domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, s-a bucurat de prezenţa activă a consilierilor locali ai PNL, Bogdan Jelea şi Alexandru Roşca, a Viceprimarului Sectorului 5, Dan Croitoru, precum şi a domnului Cristian Hriţuc, expert PNL pe probleme de administraţie publică.

Concluziile desprinse în urma dezbaterilor şi intervenţiilor celor prezenţi s-au concentrate pe două direcţii:

  • Necesitatea asigurării de consultanţă juridică gratuită pentru cei aflaţi în această situaţie delicată. Pentru aceasta, reprezentanţii PNL şi-au manifestat sprijinul efectiv şi dorinţa de implicare pentru identificarea potenţialelor surse de expertiză profesională pe această zonă.

  • Un al doilea aspect ce s-a conturat ca un imperativ este decizia politică necesară în sensul soluţionării legale a statutului imobilelor vizate. În acest sens, reprezentanţii PNL și-au anunţat, de asemenea, sprijinul necondiţionat şi neechivoc la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, mai cu seamă că jumătate din cele 600 de persoane, potenţial a fi afectate, sunt copii.

Responsabilitate liberala pt locuitorii Sectorului 5

Responsabilitate liberala pt locuitorii Sectorului 5

Responsabilitate liberala pt locuitorii Sectorului 5