Reteta Tiramisu

TIRAMISU

INGREDIENTE:

  • 1 pachet piscoturi
  • cafea
  • nes
  • zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 cutie frișcă lichidă
  • 1 cutie mascarpone
  • cacao
  • esență vanilie și rom
  • cognac


ETAPE:

  • se prepară 500 ml de cafea ( 4 lingurițe cu vârf) în care se adaugă 5 lingurițe de zahăr și 4 lingurițe de nes la final, după ce fierbe cafeaua. Apoi se lasă la răcit.
  • se bate frișca lichidă cu mixerul până se îngroașă,
  • peste frișcă se adaugă mascarpone, apoi zaharul vanilat și esenta de vanilie
  • se unge fundul unei tăvi cu puțin din crema preparată mai sus pentru fixarea pișcoturilor
  • în cafea se adaugă 1 pahar mic cu cognac și o sticuță cu esență de rom
  • se înmoaie pișcoturilem în cafea și se așează în tavă un strat. Peste ele se adaugă jumătate din cremă, apoi stratul al doilea de pișcoturi și peste ele crema rămasă
  • se pudrează cacao peste ultimul strat de cremă
  • prăjitura se lasă la rece cel putin 4-5 ore