Sectorul 5. Fonduri insuficiente la Catedrala Mântuirii

Catedrala Mântuirii Neamului a rămas pe zero! Nu mai sunt fonduri pentru continuarea lucrării gigantice, spune inginerul-şef de pe şantier. Criza vine în condiţiile în care cel puţin 12 milioane de euro au venit numai de la primăriile de la Bucureşti, fără să mai socotim banii de la guvern şi donaţiile credincioşilor. Lucrările continuă însă cu muncitori suplimentari. 700 de oameni lucrează în trei schimburi ca să respecte indicaţiile Patriarhiei ce vrea să sfinţească domul în toamnă.

De opt ani se lucrează fără oprire la Catedrala Mântuirii. Acum au fost aduşi încă 100 de muncitori ca să facă faţă lucrărilor ce înghit sume ameţitoare. De anul trecut, doar primăriile din Bucureşti au dat cel puţin 55 de milioane de lei. Şi tot nu este destul.

Vasile Crăcăoanu, inginer şef: „Pentru fiecare an bugetul aferent lucrărilor a fost zero de fiecare dată. Însă, printr-o minune, de fiecare dată s-a găsit cineva care să ajute. Acum suntem în aceeaşi situaţie”.

Cele două firme de construcţie care ridică bijuteria coroanei Patriarhiei mai au nevoie de mulţi bani. Ambiţiile bisericii sunt grandioase.

Cel mai înalt punct al construcţiei din acest moment – turla principală ajunge deja 65 metri înălţime şi nu este înălţimea finală. După terminarea lucrărilor va atinge 120 m. Deasupra acestei structuri va fi montată şi o cupolă care cântăreşte peste 100 tone.

citiți continuarea: www.digi24.ro