ȘOC în PSD. Legea care-i interzice lui Liviu Dragnea să fie premier.

O lege votată în 2001 sub guvernarea Năstase arată că pot fi membri ai guvernului “persoanele care nu au suferit condamnări penale”, pevederea fiind în vigoare.

Informaţia că Liviu Dragnea nu poate fi premier din cauza legii 90/ 2001 a fost publicată în premieră, luni, de DC News. Mai mulţi jurişti consultaţi de HotNews.ro au confirmat că legea n-a fost abrogată, ci a suferit unele modificări în 2004, tot sub guvernarea Năstase. Astfel, articolul (2) din legea 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, în vigoare şi astăzi, are următoarea formă actualizată:

“Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.”

Liviu Dragnea a fost condamnat, în dată de 22 aprilie 2016, în dosarul Referendumul la doi ani de închisoare cu suspendare şi la un termen de încercare de patru ani. Este o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi. El a fost acuzat de DNA de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Continuarea o gasiti aici: www.digi24.ro

ȘOC în PSD. Legea care-i interzice lui Liviu Dragnea să fie premier.
ȘOC în PSD. Legea care-i interzice lui Liviu Dragnea să fie premier.