Trafic de coşmar şi şcoli închise, înainte să cadă o picătură de ploaie.

În Bucureşti codul de vreme rea a creat confuzie, haos şi chiar panică – înainte să înceapă. Asta după ce Primarul Capitalei i-a rugat dimineaţă pe oameni, să stea în case după ora 20, iar şcolile şi grădiniţele, au fost închise la ora 17.

Măsurile fără precedent i-au speriat pe mulţi, lăsaţi să plece de la serviciu, când încă era soare şi frumos. Stresaţi să îşi recupereze copiii în acelaşi timp, bucureştenii au blocat străzile, sau staţiile de metrou. Asta în pofida faptului că un cod galben, conform meteorologilor înseamnă – cităm – ” urmează fenomene temporar periculoase, pentru anumite activităţi, dar altfel obişnuite, pentru perioada respectivă, sau zona specificată”

La ora 9, oamenii au fost alertaţi că Bucureştiul intră sub… un cod galben de furtună. Gabriela Firea a convocat un comandament de vreme rea şi a avut o recomandare, care i-a speriat pe mulţi. “Aş dori să adresez o rugăminte bucureştenilor: dacă în această seară nu au drumuri urgenţe, necesare, să rămână acasă, pentru că după ora 20 vor începe aceste fenomene extremă şi este bine să ne protejăm ”

Aşa că începând cu ora 16.00, străzile din Bucureşti s-au aglomerat până la refuz de părinţi care se grăbeau cu maşinile să ajungă la copii.

A fost nebunie şi la metrou.

Între timp şi primăria sectorului 2 şi-a avertizat locuitorii. Mii de oameni au primit un mesaj pe telefon prin care li se spunea că după ora 18 se anunţă ploi şi vijelii.

Oamenii au reacţionat diferit. Unii s-au baricadat în case de la 5. Alţii spun că vor ignoră avertismentele.

Sursa: Pro TV