Welcome to the Hotel Cişmigiu

Hotel Cișmigiu, numit inițial Palace Hotel, este o clădire construită în 1912, situată pe Bulevardul Regina Elisabeta din București, sector 5, la intersecția cu strada Ion Brezoianu.

Arhitectul clădirii a fost Arghir Culina, iar structura de rezistență a fost concepută de inginerul Nicolae Nacu Pissiota. Cu o capacitate de circa 200 de camere, „Cişmigiu“ a fost considerat în anii ’20 unul dintre cele mai mari hoteluri din Capitală, fiind clasificat la categoria a doua. Cele mai multe delegaţii care ajungeau în Capitală îl alegeau datorită poziţiei bune pe care o ocupa în centrul oraşului. Pereţii camerelor erau decoraţi cu foiţe de aur, iar intrarea în recepţia hotelului se făcea printr-o uşă rotativă de lemn.

La intrarea în hotelul era situată berăria Gambrinus, însă este vorba de altă berărie decât cea deschisă de Ion Luca Caragiale în 1901, aceea fiind situată pe strada Ion Câmpineanu, vizavi de Teatrul Național.

Hotel Cişmigiu a intrat procesul de reabilitare în septembrie 2009, după ce a fost achiziţionat în 2004 de firma spaniolă Hercesa.

surse: ro.wikipedia.org / www.historia.ro

Welcome to the Hotel Cişmigiu
Welcome to the Hotel Cişmigiu